您现在的位置:兴发娱乐xf187 > 中国教师招聘考试 > 专业基础知识 > 英语 >

书面表达显身手--教师招聘考试英语科目

来源:教师招聘网  时间:2019-12-16 17:21:22

A

随着学习压力与生活压力的不断增加,许多孩子与家长之间的矛盾日益升级,冲突不断。如何改善孩子与家长的关系成为大家共同关注的话题。请根据下表提示,以“How to Handle Conflicts between Parents and Children”为题写一篇150字左右的短文,并谈谈你自己的看法。

【参考范文】

Conflicts occur in almost every family. In some families, differences in opinions between parents and children are so huge that they often lead to quarrels or even fights. In others, the situation becomes so serious that they do not talk with each other, adopting the passive aggressive approach.

Several reasons contribute to this phenomenon. On the part of the parents, they are either too impatient or too strict with their children, far more than their children can bear. Some parents even go so far as to interfere with their children’s freedom. On the part of the children, some are self-centered and seldom, if ever, consider other people’s feelings. Though desperate for independence, they often do not behave themselves and sometimes appear to be rude to others.

In my opinion, effective measures should be taken to solve the problem. First, both parents and children should realize that they need to solve their problems. Second, they should try to understand each other.

B

请根据你对下面这幅图的理解,写一篇120字左右的英语短文。

请包括以下内容:

1.简要描述图画内容

2.联系实际说说自己的看法和建议

提示:smog雾霾

【参考范文】

As is vividly shown in the picture, a tiny man living in the city is standing there wearing a mask, terrified by the heavy smog, which looks like a huge frightening monster.

What the picture mirrors is clearly heavy smog and severe air pollution. Confronted with potential risks of sickness, people are always forced to wear masks in order to avoid breathing poisonous air.

With smog getting increasingly serious, environmental protection has become an urgent issue for human beings. As a saying goes, great things may be done by mass effort. For one thing, our government should develop more green and energy saving ways to lower the emission of polluted air. For another, every single, person should raise their awareness of environmental protection and use more public transport. Only if we spare no effort to protect our environment, can we enjoy a greener and better life.

中公讲师解析

扫描二维码·关注微信公众号-中公教师考试

回复“教育理论”即可查看教师考编两学各章节练习题

回复“视频示范”查看各学科视频示范

注:本文章用于访问者个人学习,版权为“兴发娱乐xf187”所有,未经本网授权不得转载或摘编。已经本网授权使用作品的,应在授权范围内使用,并注明"来源:兴发娱乐xf187"。违反上述声明者,本网将追究其相关法律责任。

本文来自兴发娱乐xf187未经允许 禁止转载

(责任编辑:麦潆丹)

咨询预约

互动交流

  • 微信二维码

    微信号:jiaoshi688

    共享资讯全面备考

  • 服务号二维码

    服务号:教师考试网

    掌上学习更便捷

  • 微博二维码

    微博:中公教师考试培训

    共享资讯全面备考

  • 19课堂二维码

    19课堂:教师考试网

    掌上学习更便捷